1-7 MART DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri

Deprem Haftası’nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde öğrencilerimizin depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Okulumuz tarafından olası afet zararlarını azaltmak ve afet bilincini geliştirmek için Sivil Savunma Kulübü aracılığıyla velilere velilere, personele ve öğrencilere afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda bilgilendirici videolar ve çeşitli görseller izlettirilerek afet bilinin geliştirilmesi sağlanmıştır.

Ayrıca  okulumuzda öğrencilerinin ve öğretmenlerin afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda çalışmalar yürütülmektedir. Güvenli yaşam için edinilmesi gereken temel bilgiler, korunma yöntemleri, afetler ve Kızılay’ın hizmetleri konusunda farkındalık yaratılmakta ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında “güvenli yaşamı öğreniyorum” çalışmaları yapılmaktadır.

Okulumuzda Deprem Haftası kapsamında Deprem Tatbikatı ve Okul Tahliye Tatbikatı gerçekleştirilmiş ve 30 saniyede okulumuz tamamen boşaltılmıştır.

06-03-2024

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024